Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

28 maj 2015 | 11:00

"Transformers"-prequel på gång

Och ytterligare några tusen robot-filmer.
Produktionsbolaget Paramount har satt ihop ett så kallat "writers room" (författarrum) för att se över fortsättningen på den lukrativa filmserien, och det ser ut som att vi kommer få se en hel del mer av Optimus Prime och Bumblebee och de andra i framtiden.

Ett gäng manusförfattare, under Akiva Goldsmans ledning, sitter enligt uppgift och spånar fram idéer för uppföljare och prequels för att sedan tilldelas individuella manus att skriva från den här idépoolen.

En idé som verkar ha fått fäste är "Transformers One", som ska berätta om ursprunget för robotarna, och den ska tydligen utspelas på deras hemplanet Cybertron. Det är fortfarande för tidigt att säga vad som kommer hända med filmen, då den även kan bli helt animerad, så vi får helt enkelt vänta och se.

Förra veckan avslöjades vilka manusförfattare som sitter i det här "författarrummet" hos Paramount, och de är; Robert Kirkman ("The Walking Dead"), Art Marcum och Matt Holloway ("Punisher: War Zone"), Zak Penn ("The Incredible Hulk"), och Jeff Pinkner ("The Amazing Spider-Man 2"). 

Enligt Deadline är ett av målen för dessa herrar att få klart ett manus till "Transformers 5" i tid till att Michael Bay är klar med sin film "13 Hours". Något som alltså borde betyda att Paramount är sugna på att låta Bay regissera uppföljaren till "Age of Extinction". Och varför skulle de inte vara det? Filmen spelade trots rätt risig kritik in 1,1 miljarder dollar världen över.

Är ni sugna på mer "Transformers"?
| 28 maj 2015 11:00 |