Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

1 december 2010 | 14:15

Trailertisdag: Tom Tykwer räknar till tre

Studentbal, en udda advokatfirma och Tom Tykwers tyskspråkiga film är höjdpunkterna i denna veckas trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Dead Awake

En begravningsbyrå verkar hitta lösningen på ett tio år gammalt mysterium.

Filmen "Dead Awake" verkar riktigt ointressant. En film som har gått halva vägen på alla håll och kanter. Det känns som att det idag finns två definerade vägar att gåi USA när det gäller film. Du kan ta den billiga men svåra indievägen, och du kan ta den högbudgeterade Hollywoodvägen. Båda vägarna är intressant och drar publik. "Dead Awake" stannar precis mitt emellan och förblir väldigt ointressant.

Regissören Omar Naim är relativt okänd och samma sak gäller skådespelarna. Ingen har gjort någonting speciellt. Det skulle i så fall vara "Terminator 3", som Nick Stahl var med i, men det å andra sidan den sämsta filmen i serien. Annars hittar vi Amy Smart som är med i "It's Always Sunny in Philadelphia".

"Dead Awake" har premiär den 3 december i USA.

Prom

En grupp ungdomar förbereder sig inför skolbalen.

Kanske den tråkigaste handlingen någonsin. En ensemblekomedi som Disney verkar satsa hårt på. Regissören bakom den kanske sämsta American Pie-filmen någonsin "The Naked Mile", gör alltså den här filmen om "det sista discot". Jag har absolut ingenting positivt att tillägga.

Filmen har premiär den 29 april 2011.

The Lincoln Lawyer

Filmen handlar om en advokat som gör alla affärer via sin Lincoln.

Även denna film känns ljummen. Matthew McConaughey har aldrig kommit tillbaka riktigt till den klass han faktiskt visade upp i filmen "For the Money" som han gjorde tillsammans med Al Pacino. I den filmen varierade han lite i sitt skådespel, någonting han inte är känd för att göra. Det bästa med filmen kommer antagligen att få se William H. Macy, som var underbar i Coen-brödernas "Fargo".

Filmen har premiär den 18 mars 2011.

Drei

Veckans mest intressanta film handlar om Hanna och Simon, ett par i tidiga fyrtioårsåldern som bor tillsammans i Berlin. Utan vetskap träffar de båda Adam en yngre man - och blir båda kära i honom. När Hanna blir gravid kommer den självklara frågan upp: Vem är pappa? "Drei" är tragikomisk film om kärlek, moral och könsfördelningen i det nya modernistiska tyska samhället.

Filmen är regisserad av den prisbelönte regissören Tom Tykwer, som bland annat gjort "Parfymen", "The International", "Heaven" och "Prinsessan och Krigaren". Han är nu tillbaka med sin första tyska film på sju år.

| 1 december 2010 14:15 |