Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

26 oktober 2010 | 12:42

Trailertisdag: Tårfyllt i Rabbit Hole

John Cameron Mitchell är tillbaka efter "Shortbus" från 2006 med ett drama med Nicole Kidman och Aaron Eckhart. Inte ett öga är torrt!

Den gångna veckan har också bjudit på trailers till "Scream 4", Greg Mottolas "Paul" med Simon Pegg och Nick Frost och ett "logo reveal" för Pixars nästa film: "Bilar 2".

Här är denna veckas trailertisdag!

Scream 4

Tio långa år har passerat och Sidney Prescott har återhämtat sig från de hemska händelserna i föregående filmer genom sitt skrivande, när hon plötsligt får besök av Ghostface igen.

Först och främst måste jag förklara min kärlek till Scream-filmerna, en kärlek som många kanske inte förstår. Det är nämligen såhär, jag älskar den här typen av skräck. Klassiskt, förutsebart och alldeles, alldeles underbart. Det finns inget bättre än att se en Scream-film med kompisarna, man vet vad som kommer att hända men hoppar lik förbaskat till ändå. Det någonting med enkelheten i filmerna som verkligen får mig att höja på ögonbryna.

När Scream 4 utannonserades tänkte jag två saker. Wes Craven som regissör; underbart! Men hur ska han lyckas ro detta i land? Med den här trailern får vi verkligen se att Ghostface är tillbaka i samma klass som tidigare, och att Craven har hittat ett sätt. Han har moderniserat hela filmen till Google-generationen. Genialt.

"Scream 4" har premiär den 15 april 2011.

Paul

Vad skulle du säga om jag sade att Simon Pegg och Nick Frost var tillbaka, tillsammans med regissören Greg Mottola, som regisserade 00-talets skönaste film "Supersugen"? Jag skriker i alla fall av glädje.

Killarna Clive och Graeme är två sci-fi-nördar på jakt efter ufon i USA. Helt plötsligt stöter de på utomjordingen Paul som har levt hela sitt liv på en militärbas och gör vad som helst för att komma därifrån. Med FBI-agenter i hälarna åker de tillsammans ut på en galen roadtrip för att få Paul tillbaka till sitt moderskepp.

Handlingen i "Paul" kunde inte vara mer absurd och skruvad. Filmen verkar vara härlig och skådespelarlistan får mig att storkna. Förutom Simon Pegg och Nick Frost så har Bill Hader, Jeffrey Tambor, John Carroll Lynch (!), Seth Rogen och sist med inte minst Sigourney Weaver. Det här kommer att bli en skrattfest som heter duga!

Filmen har premiär 8 juli 2011.

Unknown

En man (Liam Neeson) vaknar från koma, för att upptäcka att någon har stulit hans identitet och att ingen, inte ens hans egen fru (January Jones), tror honom. Med hjälp av en ung kvinna försöker han bevisa vem han är.

Liam Neeson satte en stämpel på sig själv när han gjorde "Taken". Han är en hårding till gubbe som inte backar för någonting. Det är ofta så hans roller är, men egentligen gör inte det någonting då han är så bra på just den rollen. Hans fru spelas av världens vackraste kvinna, January Jones, en fantastisk skådespelerska som har gjort sig känd som Don Drapers fru i "Mad Men".

Även fast vi inte har fått reda på så mycket om "Unknown" så avslöjas en hel del i trailern. Jag gillar verkligen inte när twister och liknande avslöjas redan i trailers. Jag tycker nästan att det är smått omoraliskt att göra så mot publiken. Nu är det inga större sådana i den här trailern, men man kan definitivt upptäcka spår av det.

Filmen har premiär den 7 januari i USA.

Bilar 2

Egentligen inte så mycket att hänga i julgranen, men Pixar är tillbaka med en uppföljare till filmen "Bilar" och visar detta med denna "logo reveal" för "Bilar 2".

Jag gillade den första filmen när jag såg den som yngling, och har samma förhoppningar för den här filmen. Det enda problematiska med filmen "Bilar" är att det aldrig riktigt känns som den försökte anpassa sig efter de äldre tittarna, någonting jag hoppas att Pixar råder bot på den här gången.

Rabbit Hole

När ett lyckligt pars son omkommer i en olycka vänds hela tillvaron upp och ned.

Nicole Kidman (Australia) och Aaron Eckhart (Thank You For Smoking) är äkta par i den här känsloladdade filmen. Det någonting i trailern som får mig att komma tillbaka till samma tankar jag fick under "Benjamin Button", att livet är kort och att man måste ta vara på tillvaron. Det är just det som jag tror den här filmen vill förmedla. Spekulationer, men om så är fallet, är detta en utmärkt trailer för "Rabbit Hole".

| 26 oktober 2010 12:42 |