Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

28 december 2010 | 18:28

Trailertisdag: Smiths mysiga skräckis

Portman gånger två, en försäkringskomedi och Kevin Smiths nya är några av ingredienserna i veckans trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Your Highness

Den inte så modige brodern till en heroisk prins måste bevisa sitt värde när de två bröderna ger sig ut för att rädda hjältens kidnappade brud.

Man kan inget annat än att applådera åt castingen i den här filmen. Med skådespelare som Natalie Portman, James Franco och Zooey Deschanel tror jag verkligen att den här filmen kommer att bli en succé. Regissören David Gordon Green gjorde "Pineapple Express" där vi bland annat återfinner James Franco. Jag gillade verkligen "Pineapple Express" och tror att Gordon Green kan återskapa haschmagin.

Filmen får svensk premiär 25 juni 2011.

The Lincoln Lawyer

En advokat praktiserar sin firma i baksätet av sin Lincoln medan han företräder en högt uppsatt klient i Beverly Hills.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om den här filmen. Den första trailern var ganska dålig, det var den. Först tyckte jag inte riktigt det, men efter att ha sett den några gånger så var det bara att konstatera. Den andra trailern är bättre. Det är den. Men inte tillräckligt bra för att jag ska få upp något tillräckligt med stort intresse för filmen. Matthew McConaughey verkar hyfsad i sin roll, men själva handlingen verkar väldigt ointressant. Jag vill se en tredje riktigt bra trailer innan jag ser den här på bio.

Filmen får amerikansk biopremiär 18 mars 2011.

Cedar Rapids

Den naiva småstadskillen Tim Lippe (Ed Helms) har ingen aning om vad som väntar honom när han skickas till staden Cedar Rapids i Iowa för att representera sitt företag vid en årlig försäkringskonferens. Han finner sig snart under "ledning" av tre konferensveteraner.

Jag tycker verkligen om Ed Helms. Han gjorde succé i filmen "Baksmällan" och i "The Office US" med sina små musikaliska nummer här och där. Nu äntligen får han en huvudroll i en film som jag verkligen tror på. Tillsammans med John C. Reilly tror jag att detta kommer att bli en utomordentligt rolig komedi!

Filmen får amerikansk bioopremiär 2011.

Red State

Tre ungdomar stöter på fundamentalister på den amerikanska bygden.

Kevin Smith har verkligen haft en berg-och-dalbana när det gäller karriären. Han har gjort en hel del bra filmer, och i topp hittar vi enligt mig "Zack And Miri Make A Porno". Senast gick det dock inte särskilt med bra med "Cop Out", en film som floppade totalt. Det intressanta med den här filmen är att han helt byter riktning. Att gå från komedier till thriller/skräck är ett stort steg för vilken regissör som helst, inte minst för Kevin Smith. Det är egentligen anledningen till att se fram emot den här filmen.

Filmen får amerikansk biopremiär i mars 2011.

The Other Woman

En dramakomedi om en kvinna och hennes svåra relation till sin svärson.

Den här filmen är lite extra intressant med tanke på nyheterna igår om att Natalie Portman är gravid. Den här filmen handlar delvis om sorgen att förlora ett barn, och jag tror att hon definitivt kommer se filmen med andra ögon nu efter beskedet och filmens premiär. Portman är verkligen med i mycket just nu, men jag tycker att hon sköter sig bra. Hon har det sällsynta att vara både vacker och en talangfull skådespelare. Den här filmen är intressant på grund av dess handling som verkar bra, utan att avslöja för mycket i trailern.

| 28 december 2010 18:28 |