Cop Out 2010

Komedi Deckare
USA
107 MIN
Engelska
Cop Out poster

Synopsis

En komedi om två poliser vars äventyr omfattar upphittandet av ett stulet idolkort, räddandet av en kvinna samt hanterandet av några gangsters och deras pengatvätt.
Ditt betyg
2.4 av 300 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Fredrik Adolvsson

13 oktober 2010 | 16:22

Medelmåttiga snutar

Här är den, filmen där Kevin Smith för första gången regisserar någon annans manus. Det är kul att han testar någonting nytt, utmanar sig själv, men jag skulle önska att han hade valt ett bättre ställe att börja på.

Bruce Willis och Tracy Morgan spelar Jimmy och Paul, två poliser som inte tillhör talangpoolens toppskikt. Jimmys dotter ska gifta sig och för att betala bröllopet behöver han sälja det mest dyrbara han har, ett gammalt baseballkort. När kortet blir taget under ett rån sätter jakten igång, och ingen av de båda snutarna har någon större tanke på att respektera sina överordnade när en sådan viktigt sak som en faders ära står på spel.

Till vardags glänser Kevin Smith som manusförfattare men har aldrig varit en fantastisk regissör. Han är duktig, gör aldrig bort sig, saknar däremot en utmärkande personlig stil. Det behöver inte vara ett problem, det är aldrig när han regisserar sina egna påhitt, och "Cop Out" är heller inte den typ av film som kräver något exceptionellt handlag. Bra duger långt. Tyvärr kräver det desto mer av manuset och där haltar härligheten.

Robb och Mark Cullen har bra idéer med potential, här finns mycket att gilla, skämt som fungerar och så vidare, men aldrig någonsin når den ända fram. Precis som regin blir det för anonymt, för svagt, och jag kan inte hjälpa känna att det hade kunnat bli så mycket bättre, så mycket intressantare och roligare, om Kevin blandat sig i manusarbetet mer än han gissningsvis (och enligt egen utsago) gjorde. En klassisk actionkomedi på Kevin Smiths vis hade varit speciellt men trots att hans namn stod broderat på regissörsstolen är det en lång väg ifrån något sådant.

Som sagts finns det ändå saker att gilla, uppväxt under 80-talet och matad med den typ av buddy cop-film som "Cop Out" hyllar är det svårt att inte falla för eller åtminstone känna nostalgisk kärlek till vibbarna och gliringarna som är strödda genom hela speltiden. Likväl är det en skön samling, inte alltid väntade, skådespelare, i minde och större roller, och jag är lockad att lista alldeles för många här. Kan dock notera att Seann William Scott är underbar i sin lilla roll och personlige favoriten Jason Lee nästan lika skön i sitt mindre gästspel, och nämna min besvikelse över Tracy Morgan, skitrolig i "30 Rock", som här trots tacksam återhållsamhet (nåja) helt enkelt är felplacerad.

Kevin Smith fortsätter resa nya vägar, med kommande skräckisen "Red State" (under inspelning) och hockeydramat "Hit Somebody", och jag litar på att att de vägarna, där han återigen tar full kontroll över ratten, kommer fungera mycket bättre än "Cop Out".

| 13 oktober 2010 16:22 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Cop Out
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu