Film

Skribent

Jakob Åsell

16 juni 2020 | 19:07

Trailerpremiär: Uppföljaren till "Train to Busan" spar inte på krutet

Ett dödligt virus plågar världen i den hårdkokta uppföljaren till "Train to Busan".
Fyra år efter att den sydkoreanska zombie-actionfilmen "Train to Busan" tog världen med storm är det dags att kliva av tåget. Den efterlängtade fristående uppföljaren "Peninsula" utspelar sig även den fyra år efter originalet i post-apokalysens Sydkorea som har gått under av zombieviruset. 
 
Regissören Yeon Sang-ho har utlovat en både större och mer ambitiös uppföljare som kommer få föregångaren att framstå som en liten independentfilm. Vi följer Jung-seok, en överlevare som ännu klarat sig igenom undergången men snart tvingas sätta sitt hopp till att människans värsta sidor inte har segrat då hans team träffar andra överlevare.
 
"Train to Busan" beskrevs av redaktör Alexander Dunerfors Kardelo som en koreansk krock mellan "Snowpiercer" och "World War Z" och han gav filmen en fyra i betyg när det begav sig. I den första fullängds-trailern till uppföljaren bjuds vi både på "Terminator"-referenser och en försmak av den fulladdade action-frenesin som känns igen från "Train to Busan". "Peninsula" sladdar rakt in i undergången – håll i hatten!
 
 
"Train to Busan Presents: Peninsula" skulle ha haft sin premiär under årets inställda Cannesfestival. I rådande, högst verkliga, viruspandemi återstår det att se när vi kan få se "Peninsula" i Sverige. Ett preliminärt premiärdatum är satt till 28 augusti.
 

Läs även:  Rysaren "Corona Zombies" släpps i april

| 16 juni 2020 19:07 |