Film

Skribent

MovieZine

21 juli 2016 | 14:45

Trailerpremiär: Ulf Malmros är tillbaka med "Flykten till framtiden"

En svensk tidsresekomedi, kan det vara något?
Nu släpps trailern till ”Flykten till framtiden”, en komedi som utspelas 1973 och 2016 i Stockholm. För Ulf Malmros (som den här gången regisserar tillsammans med Jaana Fomin) blir det en comeback till fantasygenren efter tv-serien ”Rapport till himlen”. 

- Jag har funderat i många år på att skriva en tidsresefilm, men inte kommit på vinkeln. När polletten väl trillade ner så gick det väldigt snabbt. Jag började skriva dagen efter slutfesten på ”Ack Värmland” och vi lämnade in manuset för finansiering fyra veckor senare. Så snabbt brukar det inte gå. Sen har jag ju haft ett skarpt öga på manuset från min regikollega Jaana Fomin, berättar Ulf Malmros i ett pressmeddelande.

Huvudrollerna spelas av Henrik Dorsin och filmdebuterande Elias Palin och Victoria Dyrstad. I övriga roller återfinns bland andra Johan Ulveson och Ia Langhammer.


Året är 1973 och 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i skivaffär hos den holkrökande proggaren Bengan (Henrik Dorsin), som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. 

I den moderna världen träffar han Elsa (Victoria Dyrstad) och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar. Allt hänger på om den inbitne idealisten Bengan är beredd att bli kapitalist. Ska den udda trion hinna rädda Svante innan tiden kommer ikapp honom?
 
Henrik Dorsin berättar om sin karaktär:

- Bengan ser sig som proletär men är ju egentligen egen företagare. Han är pårökt, inkonsekvent, egenkär och alldeles alldeles underbar.

"Flykten till framtiden" har biopremiär den 11 november över hela landet.
| 21 juli 2016 14:45 |