EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

13 juni 2018 | 18:00

Trailerpremiär: Hyllade familjedramat "Trädgårdsgatan" snart på bio

Kusligt bra skådespeleri av bland andra Simon J. Berger och Karin Franz Körlof i sommarens svenska drama.
Sommartid är inte bara svensk natur, gassande sol och barnens oskyldiga lekar. I ”Trädgårdsgatan” får vi flytta in hos en bonusfamilj där bråk, droger och alkohol hör lika mycket till vardagen. Det är ett starkt drama som trots mörka teman skildrar en fars villkorslösa kärlek, och utstrålar värme.

I min recension från Göteborg Film Festival har jag särskilt valt att hylla Karin Franz Körlof, fullkomligt oigenkännbar i en av huvudrollerna. Men även Simon J. Berger bjuder på en magisk prestation.

Idag kan vi stolt presentera den nya trailern till ”Trädgårdsgatan”, exklusivt på MovieZine.
 
 
"Trädgårdsgatan" handlar om Eric och Elin, som möts igen som vuxna på en begravning och återupplever den mörka, magiska sommar då de träffades för första gången. De var bara barn och deras föräldrar Linda och Peter var båda fast i missbruk, men under några våldsamt vackra månader levde de alla tillsammans som en familj.
 
Filmen spelades in "under en otroligt het och svettig sommar" på Österlen i Skåne, berättar regissör Olof Spaak för MovieZine.
 
- Hela teamet och skådespelare bodde tillsammans när vi tog över ett nedlagt sockerbruk. Det var långa härliga dagar där teamet blev som en familj. Jag upplevde att det fanns en otrolig passion för filmen, att alla verkligen brann för filmen som till viss del handlar om hur tufft barn kan ha det i en trasig familj.
 
 
- Som regissör är jag så tacksam att få ha jobbat med Karin Franz Körlof och Simon J Berger. De verkligen blev Peter och Linda i filmen. Deras passion och talang bär filmen, säger Olof Spaak.

- Nike Ringqvist och Emil Algpeus spelar Elin och Eric, barnen i filmen och de har en närvaro som går rakt igenom bioduken. De är så äkta i varje scen. Nike är som ett magiskt väsen, hon lyfter varje scen hon är med i och Emil har en tyngd som egentligen bara tillhör de som stått framför kameran i många år.

- Sen att få ha med skådespelare som Eva Fritjofson och Linda Molin lyfter ju hela ensemblen.
 
Large 812790d81925fe479b2017d1fd21f9b3 barnen
 
Premiärvisningen ägde rum en på stor festival i Giffoni i Italien, där "Trädgårdsgatan" vann det finaste priset.
 
- En otroligt fin internationell premiär där filmen verkligen älskades av publiken. Så härligt efter allt slit. Nu ser vi fram emot den svenska premiären i sommar, avslutar regissören.
 
"Trädgårdsgatan" går upp på bio den 3 augusti.
| 13 juni 2018 18:00 |