Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2017 | 18:45

Trailerpremiär! ”Tjuren Ferdinand” biodebuterar i jul

Ni vet, han som helst vill sitta under sin korkek och lukta på blommorna. Nu har den omtyckta historien om Ferdinand blivit animerad långfilm.
Många av oss kan inte tänka sig en julafton utan Ferdinand, den animerade favoriten som dyker upp i "Kalle Ankas jul" varje år. Historien om tjuren som bara vill chilla i skuggan, och inte kunde bry sig mindre om tjurfäktningar, kan de flesta av oss utantill vid det här laget. 

Men denna vinter får vi dubbelt upp, då ”Tjuren Ferdinand” även landar på bio i en alldeles egen långfilm. Lustigt nog inte producerad av Disney, som gjorde kortfilmen, utan av Fox och Blue Sky - studion bakom ”Ice Age” och ”Rio”. 

Kolla in den första trailern:


Biofilmen ”Tjuren Ferdinand” är den klassiska berättelsen om den stora tjuren med ett stort hjärta, men den här versionen är naturligtvis både längre och något annorlunda än vad vi minns den. Förhoppningsvis finns feelgood-känslan och budskapet om att vara sig själv med även här, vi skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

En dag misstas Ferdinand för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr. John Cena gör originalrösten till Ferdinand, och i den engelska versionen hörs också Kate McKinnon och Gabriel Iglesias.Historien kommer ursprungligen från en amerikansk barnbok som utgavs år 1936. Två år senare hade Disneys ”Tjuren Ferdinand” premiär, och vann till och med en Oscar för bästa animerade kortfilm. Sedan många år är han ett självklart inslag i ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul”… även om det blev tittarstorm år 1982 när SVT ville ersätta kortfilmen med en annan.

”Tjuren Ferdinand” får svensk biopremiär på juldagen. 
| 28 mars 2017 18:45 |