Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 april 2016 | 17:00

Trailerpremiär: "The Founder" berättar den okända historien om McDonalds

John Lee Hancock och Michael Keaton serverar ett "The Social Network"-osande drama från verkliga livet.
Första trailern till ”The Founder” tar med oss tillbaka till 1950-talets Kalifornien, där två hamburgerstekande bröder möter mannen som ska förändra deras liv. På gott och ont.


”The Founder” är berättelsen om Ray Croc, en envis säljare som halkar in i hamburgerbranschen när han möter bröderna McDonald. De har en idé om att servera hamburgare som snabbmat, han får en vision om restauranger över hela landet. 

Resten är historia, men en historia där långt ifrån allt är känt för allmänheten. Klart är iallafall att Ray Croc lyckades trampa på många tår för att göra McDonalds till vad kedjan är idag, ett världsomspännande imperium. Därför ska det bli spännande att få denna berättelse serverad, särskilt av John Lee Hancock - mannen bakom den i mitt tycka briljanta biografin ”Saving Mr. Banks”. Han har dessutom den goda smaken att ge huvudrollen till Michael Keaton, och där talas det redan om Oscarschanser.

Nick Offerman, Linda Cardellini och Laura Dern avrundar rollistan. Håll utkik efter ”The Founder” på bio från 7 oktober.
| 21 april 2016 17:00 |