Film

Skribent

MovieZine

10 juni 2018 | 15:00

Trailerpremiär för svenska gangsterrullen ”Jimmy Jones” - premiär i sommar

”Det här är en svensk film för alla som gillar filmer med mycket puls och som samtidigt vågar vara rolig” säger regissören Jonas Overton.
Efter flera års arbete är den svenska thrillern "Jimmy Jones" klar för premiär. I huvudrollerna syns Linus James Nilsson och "Snabba Cash"-filmernas Dragomir Mrsic. Idag kan MovieZine exklusivt presentera den första trailern:
 
 
Den godhjärtade småbrottslingen Jimmy Jones från Malmö försöker göra det stora klippet. Han är mellanhand i en knarkaffär mellan ett holländskt knarksyndikat och en serbisk pokerklubbsägare i Stockholm, Dragan. På väg upp till Stockholm med knarket sker det som inte får hända – Jimmy kör på en kvinna, men han smiter från olycksplatsen innan polisen kommer. När Dragan får reda på att Jimmy är efterlyst börjar han hala på betalningen i hopp om att polisen hinner ta honom först. Samtidigt vill syndikatet i Holland ha sina pengar - annars är han dödens.

Det tog regissören Jonas Overton nästan sju år att få filmen färdig:

- Att göra indiefilm i Sverige är tufft. Jag frågade mig ofta om jag skulle få ihop det här, men vi lyckades och nu äntligen kommer filmen! Det känns nästan overkligt, säger han i en kommentar till MovieZine.
 
 
- Tack vare distributören Lucky Dogs och den exekutive producenten Simon Kölle når vi nu i mål, men det finns så många att tacka. Det här är en svensk film för alla som gillar filmer med mycket puls och som samtidigt vågar vara rolig. Det var viktigt från dag ett för mig att den här filmen skulle kännas som en resa och vara charmig.

- Utan Pampas Produktion som hjälpte mig i början av produktionen och alla vänner och filmkollegor som backat mig under resans gång så skulle det här aldrig blivit av. Alla som någonsin försökt göra indiefilm i Sverige vet att det är ett jobb som är tufft men också väldigt givande. Nu blir det helt sjukt spännande när filmen möter publik den 18 juli. Jag hoppas verkligen så många som möjligt tar chansen och ser den här rullen.

”Jimmy Jones” får digital release den 18 juli på SF Anytime, Itunes, Google, Plejmo, Blockbuster med flera.
| 10 juni 2018 15:00 |