Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 januari 2022 | 10:41

Trailerpremiär: Slutet närmar sig för ”Peaky Blinders”

Den sjätte och sista säsongen av den brittiska gangsterserien får premiär inom kort.
Slutet närmar sig för ”Pekar Blinders” - efter sex säsonger är det dags att knyta ihop säcken. Steven Knights historiska drama återvänder ”tidigt 2022” med de allra sista avsnitten.

Den första trailern fokuserar på Cillian Murphys gangster Tommy Shelby, och visar att hotet från ett andra världskrig närmar sig. Vi får också se en skymt av Anya Taylor-Joy tillbaka i rollen som Gina Gray. Seriens skapare har tidigare berättat vad fansen kan vänta sig av säsong 6:

- Jag vill berätta mer om Tommy Shelbys kamp mot fascismen. När Tommy kom tillbaka från första världskriget var han emotionellt död, på grund av sina upplevelser. Han hade ingen moral och ville bara tjäna pengar. Men när han stötte på fascism väcktes något till liv igen. Han insåg att det finns gott och ont. Det fortsätter i säsong sex, plus mycket annat som händer Tommy som tittarna inte väntar sig.

- Och jag säger det igen, det här är den bästa säsongen hittills, säger Steven Knight till Variety.
 
 
Säsong 6 är dock inte riktigt slutet för ”Peaky Blinders”, det är nämligen klart att historien fortsätter och avslutas med en långfilm som spelas in 2023
 
I Sverige kan ”Peaky Blinders” ses på Netflix. 
| 2 januari 2022 10:41 |