Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 maj 2024 | 10:00

Trailerpremiär: Stellan och Gustaf Skarsgård i film om svensk seriemördare - på engelska

Gustaf Skarsgård spelar ökända, påstådda seriemördaren Thomas Quick i ”What Remains” med Andrea Riseborough och pappa Stellan.
Det har varit en lång väntan på ”What Remains”, som hade premiär redan 2022 på filmfestivalen i Warszawa. Nu kommer den äntligen på åtminstone amerikanska biografer och vi får en spännande förhandstitt i form av en trailer.
 
Gustaf Skarsgård spelar Mads Lake (inspirerad av Thomas Quick/Sture Bergwall) som på 1990-talet erkände och fälldes för ett flertal mord. Oscarsnominerade Andrea Riseborough spelar en terapeut som försöker hjälpa honom och Stellan Skarsgård polisen på fallet.
 
Det är såklart lite underligt att se ett svenskt fall, speciellt ett sådant berömt som Quick, skildras på engelska och dessutom med två svenska skådespelare. Men med tre starka skådespelare i huvudrollen lär det åtminstone bli sevärt.
 
Dessutom är det en riktig familjeaffär då Stellans fru Megan Everett-Skarsgard har skrivit manus tillsammans med regissören Ran Huang. Filmen är en brittisk/kinesisk/finsk samproduktion.
 
Filmen kommer på amerikanska biografer och streamingtjänster 21 juni.
 
Se trailern här:
 
 
Får du lust att se ”What Remains”?
| 31 maj 2024 10:00 |