Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 november 2022 | 13:30

Trailerpremiär: "Scrooge" är (ännu) en ny variant på Dickens julsaga

Netflix ser till att hålla brasan vid liv och julmyset igång även i år.
Det verkar inte finnas någon hejd på hur många gånger som "En julsaga" kan berättas och återberättas. Charles Dickens klassiska berättelse om snikne gubben Scrooge som konfronteras av spöken är ständigt populär.
 
Redan för tre år sen röt vår tv-skribent ifrån: "Nu får det väl ändå räcka med A Christmas Carol-adaptioner?" när HBO släppte trailern till sin brittiska rysar-tolkning med Guy Pearce. Inte för att det hjälpte - i år kommer ytterligare två nya varianter.
 
Netflix har nyss släppt trailern till "Scrooge: En julsaga" som tar en animerad och musikalisk approach. Mycket känns som vanligt igen, vare sig det är från "Musses julsaga" eller från den datoranimerade "En julsaga" med Jim Carrey, så jo, frågan är återigen om det behövs en remake till.
 
Men det är trots allt snyggt animerat, och med röster av bland andra Jessie Buckley, Luke Evans och Olivia Colman lär "Scrooge" locka både stora som små framför tv:n. "Scrooge: En julsaga" släpps på streaming den 2 december.
 
 
Och redan nästa vecka kommer "Spirited" på Apple TV+, en musikalkomedi där Ryan Reynolds spelar Scrooge som får påhälsning av Will Ferrells spöke.
| 11 november 2022 13:30 |