Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 november 2019 | 23:10

Trailer: Nu får det väl ändå räcka med "A Christmas Carol"-adaptioner?

I december kommer "Peaky Blinders"-skaparens adaption av julsagan med oändliga versioner.
Vi har under de senaste veckorna rapporterat både om att Disney och Apple planerar att göra nya adaptioner av Charles Dickens klassiska julsaga. Hos Apple blir det i form av en musikal med Will Ferell och Ryan Reynolds medan Disney satsar på en ny långfilm från "Skönheten och Odjuret"-regissören Bill Condon.
 
Men det finns faktiskt en ytterligare adaption i form av en tv-serie, en samproduktion mellan BBC och FX (som för övrigt ägs av Disney nu), skriven och skapad av "Peaky Blinders"-skaparen Steven Knight. I huvudrollerna i denna lite mörkare version, hittar vi Guy Pearce och Andy Serkis. Med på ett hörn finns även Tom Hardy och Ridley Scott, som exekutiva producenter.
 
 
Trots att det faktiskt är en riktigt spännande samling av talang både framför och bakom kameran i "A Christmas Carol", känns det kanske inte riktigt som att det här är en serie vi verkligen behöver just nu. Räcker det inte med "Mupparnas julsaga", Jim Carreys "En julsaga" eller min personliga barndomsfavorit "Musse Piggs julsaga" och alla de andra adaptionerna?
 
I fallet med BBC:s och FX:s nya serie känns det snarare mest frustrerande att tiden de involverade hade kunnat lägga på andra projekt, som i Knights fall åtminstone hade kunnat innebära kortare tid mellan säsongerna av "Peaky Blinders", "Taboo" och "See" (som alla fortfarande är "aktiva" serier), nu gått förlorad.
 

Läs också: Det finns en Mr. Scrooge för alla

 
Är du sugen på att se fler "A Christmas Carol"-adaptioner? Kommer du att kasta dig över Knights version i december? Kommentera gärna nedan!
| 4 november 2019 23:10 |