Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

29 augusti 2016 | 08:50

Trailerpremiär: Robotarna reser sig mot människan i "Westworld"

Den nya serien från HBO är här den 2 oktober.
En av höstens mest efterlängtade premiärer närmar sig med stormsteg och idag släppte HBO en mäktig tvåminuterstrailer inför tv-serien som har tagit J.J Abrams och Jonathan Nolan åratal att förfina.


I en nöjespark med Vilda Västern-tema jobbar artificiell intelligens med att tillfredsställa besökarnas alla behov - även om det handlar om att mörda robotarna, eftersom deras konstgjorda liv inte räknas. När de utvecklas och börjar förstå sitt syfte, reser sig robotarna mot människorna och förtrycket.

Trailern hintar om att Evan Rachel Woods karaktär är en sådan robot och att hon blir en huvudsaklig ledare för robotarnas motstånd mot parkens grundare Dr. Ford (Anthony Hopkins). Trailern ställer oss inför det filosofiska begreppet att vi kanske saknar en egen fri vilja: "Inte ett enda av de val du någonsin gjort har varit ditt egna. Du har alltid varit en fånge. Men tänk om jag sa att jag kunde frigöra dig?".

"Westworld" verkar definitivt bli en tankeställare till serie och få oss att ifrågasätta det mest grundläggande i mänsklig existens.

Rollistan är spektakulär: Sir Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Ben Barnes och Clifton Collins, Jr.

I kombination med den häftiga sci-fi-historien från Michael Crichtons långfilm från 1973 med samma namn, finns det så många anledningar att markera den 2 oktober i höstens tv-kalender.

Är det här en av höstens mest lovande serier för dig?
| 29 augusti 2016 08:50 |