Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 september 2017 | 13:15

Trailerpremiär: "Riverdale" blir ännu mörkare och läskigare i säsong 2

Precis som utlovat kommer den andra säsongen av "Riverdale" att bli både mörkare och läskigare - något den nya teasertrailern definitivt har tagit fasta på.
"Riverdales" första säsong kretsade kring mordet av Jason Blossom, ett mord som Archie (serien är löst baserad på serietidningen "Archie") utredde tillsammans med sina vänner; Betty Cooper, Jughead Jones, and Veronica Lodge. Under ett år när "Twin Peaks" kom tillbaka efter drygt 25 år, var "Riverdale" nästan mer likt originalet än "Twin Peaks: The Return" var själv - frånsett allt det övernaturliga det vill säga. Ni som har sett båda förstår precis vad jag menar. Kort och gott, så lyckades "Riverdale" locka även en äldre publik till en serie som på pappret var urtypen av en ungdomsserie. 
 
Medan det näst sista avsnittet för den första säsongen löste sitt mysterium, så satte säsongsfinalen upp pjäserna inför ett helt nytt. Det är såklart mordförsöket på Archies pappa, Fred Andrews, som kommer att stå i centrum. Både folket bakom såväl som skådespelarna framför kameran har lovat en avsevärt mörkare och läskigare andra säsong - vilket man definitivt märker av bara genom att titta på teasertrailern som släpptes under kvällen igår. 
 
 
I Sverige är det Netflix som har rättigheterna till "Riverdale", där vi kan se avsnitten bara några timmar efter den amerikanska sändningen. Den andra säsongen kommer dessutom att bli 22 avsnitt lång, tillskillnad från den första säsongens 13 avsnitt. Säsong två av "Riverdale" är tillbaka den 12 oktober. 
 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Riverdale"? Kommer du att ge den andra säsongen en chans? Kommentera gärna nedan! 
| 14 september 2017 13:15 |