Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 april 2020 | 00:15

Trailerpremiär: "Perry Mason" knäcker fall på HBO i sommar

Robert Downey Jr. producerar den påkostade "Perry Mason"-rebooten, som han har arbetat med under snart 10 år.
Redan 2011 rapporterade vi om att Robert Downey Jr. var klar för huvudrollen i den kommande långfilmen "Perry Mason". Sedan dess har filmen blivit en miniserie och Downey Jr. har tagit ett steg tillbaka och är nu istället "enbart" involverad som seriens producent. Istället är det den Emmyvinnande "The Americans"-skådespelaren Matthew Rhys som kommer att axla rollen som Perry Mason.
 
"Perry Mason" är baserad på böckerna skrivna av Erle Stanley och var en av de mest populära advokatserierna i USA under slutet av 50-talet och början av 60-talet. Försvarsadvokaten Perry Mason hade då en tendens att ta sig an de mest svåra fallen - och när serien nu adapteras på nytt lyckas han landa sitt svåraste hittills. Serien kommer att utspela sig 1931 i Los Angeles och beskrivs bäst som en deckare, då Masons sätt att försvara sina klienter helt enkelt är att lösa fallet själv.
 
 
Utöver Rhys i huvudrollen som Perry Mason så kommer vi även att få se Tatiana Maslany ("Orphan Black"), John Lithgow ("The Crown"), Robert Patrick ("Scorpion"), Chris Chalk ("Gotham"), Shea Whigham ("Homecoming"), Nate Corddry ("Mom"), Veronica Falcon ("Queen of the South"), Jefferson Mays ("I Am the Night"), Gayle Rankin ("GLOW") och Lili Taylor ("American Crime") dyka upp framför kameran under säsongens gång.
 
Den amerikanska premiären är satt till torsdagen den 21 juni hos HBO, vilket bör betyda att vi lär kunna ta del av premiären på självaste midsommarafton här i Sverige.
 

Läs också: De 10 bästa tv-serierna som du troligtvis har missat på HBO Nordic

 
Kommer du att ge "Perry Mason" en chans i sommar? Kommentera gärna nedan!
| 17 april 2020 00:15 |