Film

Skribent

MovieZine

19 mars 2020 | 12:00

Trailerpremiär: Per Hagmans "Pool" har blivit film

Det verkar jobbigt att vara ung, vacker och leva lyxliv i paradiset... Niclas Gillis spelar huvudrollen i Anders Lennbergs drama om trasiga själar.
Franska rivieran har 270 soldagar om året, men längs stränderna är det mörkt i många hjärtan. Här utspelar sig dramat "Pool", om svenske Johan som flyttar in hos den äldre, avdankade filmstjärnan Celeste. Han låter sig försörjas av henne i utbyte mot sex. Men trots det vackra huset och lyxen växer en gnagande oro inom honom.

"Pool" beskrivs som ett drama om trasiga och vackra människor i en glamorös miljö, och om att vara 20-nånting och identitetslös. Anders Lennberg ("Blå måndag") regisserar efter en roman av Per Hagman från 1993.

- Jag ville filma "Pool" eftersom den handlar om klass. Och för att det är en fantastisk miljöskildring, berättar regissören. När jag läste "Pool" i Frankrike fastnade den direkt.
 
 
Per Hagman sålde rättigheterna till boken redan i slutet av 00-talet, och är glad att filmen blivit klar:

- Det är oerhört smickrande att min 27 år gamla roman använts som förlaga till en långfilm. Som dessutom går upp på bio! Inte minst för att det både är de roman som många av mina trognaste läsare haft som favorit, samtidigt som det är den som sålde minst när den kom ut.
 
 
Niclas Gillis, Nino Wongchaiseree och Natacha Guyon spelar huvudrollerna i "Pool" som får biopremiär den 17 april.
| 19 mars 2020 12:00 |