TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

14 maj 2024 | 08:20

Trailerpremiär: Otroligt vackra bilder i Francis Ford Coppolas ”Megalopolis”

”Vårt nya verk är det bästa jag någonsin haft förmånen att leda”, hälsar den 85-årige regissören.
Francis Ford Coppola har mästerliga filmer som ”Gudfadern”-trilogin och krigsdramat ”Apocalypse Now” bakom sig. Många hävdar att han inte har regisserat något vettigt sedan ”Dracula” för 30 år sedan. Men kanske har Coppola, 85, ett sista mästerverk i sig?
 
Den första teaser-trailern till ”Megalopolis” ger oss en titt på en minst sagt ambitiös och visuellt frestande fabel. ”Ett episkt science fiction-drama om ett modernt Amerika efter en förödande katastrof”, lyder den korta beskrivningen.
 
Adam Driver spelar Cesar Caitlina, en idealistisk arkitekt som har förmågan att kontrollera tiden. Han vill återuppbygga staden som en hållbar utopi, medan den korrupte borgmästaren har andra tankar.
 
Den stjärnspäckade rollistan har plats för Laurence Fishburne, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf och Dustin Hoffman.
 
Filmen är ett sant passionsprojekt för Coppola som suttit på den här idén sedan 1977, och började utveckla filmen 1983. Efter 40 rås väntan bestämde han sig för att själva punga ut med 120 miljoner dollar och få den gjord. Det här är också hans första film som regissör på 12 år. ”Vårt nya verk är det bästa jag någonsin haft förmånen att leda”, hälsar den 85-årige regissören när han nu släpper teaser-trailern på Youtube.
 
 
Trailern väcker onekligen mersmak med otroligt snygga bilder och många kända ansikten. Om det håller? Redan på onsdag får vi veta vad kritikerna anser om Coppolas ”Megalopolis” när filmen premiärvisas på Cannes filmfestival. Håll utkik efter MovieZines recension senare i veckan!
| 14 maj 2024 08:20 |