TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

2 oktober 2023 | 15:50

Trailerpremiär: Julia Roberts i thrillern "Leave the World Behind"

Skrämmande cyberattacker och en stjärnspäckad rollista väntar oss på Netflix i december.
En familj som sett fram emot en lugn semester får oväntade gäster i sin sommarstuga. Två främlingar söker skydd när en katastrof slår till. Snart upptäcker de att det bara var början på en rad cyberattacker som hotar världen.
 
"Leave the World Behind" är den emotsedda adaptionen av Rumaan Alams roman "Lämna världen bakom dig", i regi av Sam Esmail ("Mr. Robot"). Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha’la Herrold och Kevin Bacon gör den till en av årets mest stjärnspäckade originalfilmer på Netflix.
 
 
Esmail berättade nyss för Vanity Fair om hur självaste Barack Obama fick ge honom manustips. Ex-presidenten, vars bolag Higher Ground producerar, tillfrågades om hur man gör historien mer trovärdig:
 
- Jag skrev det hela som fiktion, men försökte hålla det jordnära, om än överdrivet och dramatiskt. Och att höra en före detta president säga att bara "några få detaljer är fel"... Jag trodde mycket var overkligt! Så det skrämde skiten ur mig.
 
- Men han hade många bra synpunkter om karaktären och hur vi bygger empati för dem. Han är en stor filmälskare, tillägger Sam Esmail.
 
"Leave the World Behind" släpps på Netflix den 8 december.
| 2 oktober 2023 15:50 |