Film

Skribent

MovieZine

29 december 2017 | 19:00

Trailerpremiär: "Hjärtat" - årets svenska kärleksfilm?

"Jag fascineras av konflikter och teman som verkar omöjliga att skildra på film", säger långfilmsdebuterande Fanni Metelius.
Regissören och skådespelerskan Fanni Metelius – som Guldbaggenominerades för sin roll i Ruben Östlunds ”Turist” – långfilmsdebuterar i början av 2018. Hon gör själv huvudrollen som Mika, en ung fotograf som befinner sig i en relation med musikern Tesfay (spelad av Ahmed Berhan).

Filmen skildrar den första riktiga kärleken, modern intimitet och ett maktspel om vems hjärta som får bestämma över den andras liv. I rollerna syns också bland andra Suzanne Reuter, Leona Axelsen och Daniella Mir.
 
 
Vi följer ett ungt par, Mika och Tesfay, under 156 veckor. Från att de träffas till långt efter att deras relation är slut. Två människor präglade av sin omgivning och vår samtid. "Hjärtat" är en berättelse om vad som händer när han börjar avvisa henne sexuellt, och hon väljer att stanna kvar i relationen.

- Jag fascineras av konflikter och teman som verkar omöjliga att skildra på film. Så jag gjorde den här filmen. Ska bli kul att se hur folk reagerar, säger Fanni Metelius i ett pressmeddelande.

"Hjärtat" får världspremiär på Göteborg Film Festival 2018 och går därefter upp på bio över hela Sverige på Alla hjärtans dag, den 14 februari.
| 29 december 2017 19:00 |