Film

Skribent

Thomas Linnaeus

27 juli 2022 | 19:50

Teaser: Guillermo del Toro får trädockan “Pinocchio” att leva med stopmotion

Netflix visar återigen upp Guillermo del Toros kommande stopmotion-tolkning av “Pinocchio” som har premiär senare i december.
Att göra film om den italienska trädockan Pinocchio verkar aldrig sluta vara populärt. Förutom att Disney gör en live action-version med Robert Zemeckis bakom spakarna och Tom Hanks framför kameran, så har även “Hellboy”, “Pans labyrint”, och “The Shape of Water”-regissören ägnat senaste tiden åt att göra en stopmotion-tolkning av filmen.
 
 
I nya teasern får vi se Pinocchio komma till liv, och filmen verkar fokusera på den komplicerade fader-son relationen mellan trädockan och leksaksbyggaren Geppetto, och även ta upp ämnen som att förlora och att älska.
 
“Pinocchio” regisseras av Guillermo del Toro, och bland rösterna hör vi Ewan McGregor som Benjamin Syrsa, David Bradley som Geppetto, Tilda Swinton som den blå fen, och Gregory Mann som trädockan Pinocchio själv. Förutom dessa, är även andra stora namn så som Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett och givetvis “Hellboy” själv - Ron Pearlman med i filmen.

Premiär för “Pinocchio” är på Netflix i december.
| 27 juli 2022 19:50 |