Film

Skribent

MovieZine

2 januari 2020 | 11:30

Trailerpremiär för svenska "Vikingasystrar"

Idag släpps den första trailern till "Vikingasystrar", ett svenskt lågbudgetdrama av Viking Almquist. Huvudrollerna spelas av Karin Engman och Sofia Ekholm.
"Vikingasystrar" utforskar värderingar och kön under den våldsamma vikingatiden. Filmen följer systrarna Snöfrid och Vitstjärna, döttrar till norska bönder, och deras kamp för överlevnad.

Snöfrid har begåvats med syner och sänds iväg för att utbildas till völva, en shaman. Hennes äldre syster Vitstjärna har ingen sådan välsignelse och väljer istället livet som viking framför svält. När Vitstjärna mördar den norske kungens barn i en räd blir Snöfrid tvingad till ett val: lönnmörda Vitstjärna eller få sin make Dag mördad som hämnd. Given ett omöjligt val, reser Snöfrid iväg för att hitta sin fredlösa syster.
 
 
Regissör är Viking Almquist, som efter 30 kortfilmer i varierade genrer gör sin första långfilm.

- Jag har velat göra en vikingafilm sedan jag läste filmvetenskap på Stockholms Universitet. Vi läste om de japanska samurajfilmerna på 60-talet och jag fick idén att göra samma sak, men med svensk historia. I min familj finns mycket intresse av vikingatiden (därav mitt namn) så det blev naturligt att det skulle vara en vikingafilm!, berättar Almquist i ett pressmeddelande.
 
Planen är att släppa "Vikingasystrar" på bio nästa vinter och streaming under 2021.
| 2 januari 2020 11:30 |