trailer

Skribent

MovieZine

6 juli 2023 | 14:15

Trailerpremiär: "Ett sista race" blir årets svenska (h)julkomedi

Stjärnspäckat och fartfyllt när "Fast & Furious" möter "Göta Kanal" på den svenska bondvischan. Biopremiär 25 december.
Idag släpps den första trailern till årets stjärnspäckade svenska julkomedi - "Ett sista race" - som utspelar sig i en actionfylld bilracingvärld. I ensemblen möter vi David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, Johan Ulveson, Ola Forssmed, Elsa Öhrn ("Vinterviken"), Malte Gårdinger ("Young Royals") med flera.
 
- Min hemliga dröm om att få göra en storslagen svensk bilactionkomedi har blivit verklighet och det är så kul att äntligen kunna ge publiken ett smakprov på vad de kommer att få se, säger Edward af Sillén, regissör och manusförfattare.
 
- Detta är underhållning för hela familjen, vilket är precis det jag vill ha när jag går på bio, säger David Hellenius, huvudrollsinnehavare och manusförfattare.
 
 
Filmen historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna (Elsa Öhrn) ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gårdinger).
 
För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.
 
Manus är skrivet av Edward af Sillén, David Hellenius och Lars Johansson inspirerat av den norska framgångsrika filmserien "Börning".
 
"Ett sista race" har biopremiär 25 december.
| 6 juli 2023 14:15 |