Film

Skribent

Jesper Fransson

26 december 2021 | 19:00

Trailerpremiär: Ett oväntat möte uppstår i "Kupé nr. 6"

Se den första trailern till årets finska Oscarsbidrag. Juho Kuosmanens drama har redan vunnit på filmfestivalen i Cannes.
Första trailern har släppts för den prisbelönta finska filmen “Kupé nr. 6”. Juho Kuosmanens verk har redan vunnit på filmfestivalen i Cannes samt blivit nominerad både till Independent Spirit Awards och Golden Globes. Den är ockdå Finlands bidrag till Oscarsgalan.

I filmen får vi följa en ung, finsk kvinna, spelad av Seidi Haarla. Hon flyr en kärleksaffär i Moskva genom att ta sig ombord på ett tåg till en arktisk hamn i Murmansk. Hon tvingas att dela en liten sovvagn tillsammans med en rysk gruvarbetare, spelad av Yuriy Borisov. Deras möte tvingar dem att bemöta stora sanningar om mänskliga förbindelser.

Boken med samma namn som filmen är baserad på, skriven av den finska författaren Rosa Liksom, vann Finlandiapriset 2011. I en intervju med Deadline säger Juho Kuosmanen:
 
- Jag kände att det fanns många filmiska kvaliteter i boken såsom tåget där det mesta av berättelsen tar plats och det faktum att det utspelar sig i Ryssland, där det finns många filmiska platser. Det var en av mina drömmar - att skapa en film i Ryssland. Jag kände att den här boken skulle leda mig till en film där jag faktiskt kan förverkliga min dröm och skapa en film på ett tåg i Ryssland.
 
 
I trailern till “Kupé nr. 6” som du kan se ovanför får vi se huvudkaraktärernas första möte på tåget. Det börjar inte med kärlek precis, men en vänskap börjar långsamt växa fram. Vi får även veta att Seide Haarlas karaktär lämnat sin flickvän och hennes perfekta liv bakom sig. Allt till tonerna av “Voyage Voyage” av Desireless.
 
“Kupé nr. 6” har svensk biopremiär den 11 februari 2022.
| 26 december 2021 19:00 |