Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 maj 2022 | 19:20

Trailerpremiär: Förortslivet är farligt i thrillern "Don't Worry Darling"

Florence Pugh och Harry Styles spelar huvudrollerna i "Booksmart"-regissörens paranoida thriller. Svensk biopremiär 23 september.
Skådespelerskan Olivia Wilde slog igenom som regissör med sköna tonårskomedin "Booksmart", men hon låter sig inte fastna i ett fack. Wildes andra långfilm är en thriller i ljuva 1950-talsmiljöer med titeln "Don't Worry Darling" - och den är redan en av årets mest efterlängtade filmer. 
 
Här kommer vi få möta Florence Pugh ("Unga kvinnor", "Black Widow") som en av hemmafruarna i ett experimentellt förortssamhälle. Där bor familjer till män som arbetar med det mystiska Victory Project, medan fruarna förväntas att hålla hemmet rent, ställa fram middag på bordet och ägna sig åt skönhet och lyx... och absolut inte ifrågasätta vad Victory Project är för något. 
 
Den första trailern, laddad med både sex och spänning, ger oss "The Stepford Wives"-vibbar med en stänk av Polanskis paranoida thrillers. Den stjärnspäckade rollistan har plats åt Harry Styles (i första stora filmrollen sedan "Dunkirk"), Chris Pine, Kiki Layne, Dita von Teese och regissören själv.
 
 
"Don't Worry Darling" får svensk biopremiär 23 September. 
| 2 maj 2022 19:20 |