Film

Skribent

MovieZine

4 maj 2022 | 08:30

Trailerpremiär: Daniel Radcliffe goes Weird

"Harry Potter"-stjärnan är full av överraskningar i teasern till "Weird: The Al Yankovic Story".
5 platinasäljande skivor. 4 Grammys. En biopic som fans väntat på i 40 år. Det är dags för den oberättade historien om "Weird Al" Yankovic att berättas, och ingen mindre än Daniel Radcliffe är mannen som antog utmaningen. 
 
"Weird Al" Yankovic är den amerikanske sångaren och skådespelaren som slog igenom under sena 70-talet. Han blev känd med parodier på kända låtar - i trailern kan vi höra "Like a Surgeon", misstänkt lik Madonnas "Like a Virgin". Passande för hans stil verkar det även som att filmen, som Yankovic skrivit ihop med regissören Eric Appel, väljer komedispåret.
 
 
- Jag ser fram emot att ni ska få se den här tokgalna, underbara filmen som vi har gjort. Det var något av det roligaste jag fått göra i hela mitt liv. Jag hoppas ni ska gilla den - bäst ni gör det, för jag lärde mig att spela dragspel, och det instrumentet är en mardröm, säger Radcliffe till Hollywood Reporter.
 
Filmen ska täcka både "hans kometkarriär, hans heta kärleksaffärer och hans ökänt depraverade livsstil", enligt den officiella beskrivningen. I rollistan finns även Evan Rachel Wood i rollen som Madonna och Julianne Nicholson som Als mamma Mary.
 
"Weird: The Al Yankovic Story" släpps i höst på den amerikanska The Roku Channel. Just nu är det inte känt när och var filmen dyker upp i Sverige.
| 4 maj 2022 08:30 |