TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

12 april 2024 | 07:55

Trailerpremiär: Daisy Ridley tar sig vatten över huvudet i "Young Woman and the Sea"

Den sanna historien om Trudy Ederle, som blev den första kvinnan att simma över Engelska kanalen.
Jag beundrar människor som utmanar naturen, sig själva och samhällets fördomar, för att försöka lyckas med det omöjliga. Det bäddar för dramatiska filmer - även om man kan gissa sig till hur allt kommer att sluta.
 
Den som redan är bekant med historien om Gertrude Ederle vet säkert att hon var den första kvinnan att simma 33 kilometer över Engelska kanalen. En bedrift hon klarade av i augusti 1926, nästan för hundra år sedan. Inte nog med det, hon slog också männens rekord med två timmar.
 
I en kommande biopic från Walt Disney Studios får "Star Wars"-stjärnan Daisy Ridley anta utmaningen och visa vilka hinder Trudy fick överkomma längs vägen. Regissör är Joachim Rønning, en norsk som gärna dras till äventyr i vatten: det har vi sett i "Kon-Tiki" och "Pirates of the Caribbean 5".
 
- Det mest häpnadsväckande är hur få som känner till vad Trudy gjorde. Det hon åstadkom var inte bara en personlig seger men också banbrytande för kvinnor inom sport, säger Ridley till tidningen People.
 
Det känns väldigt likt fjolårets Netflix-drama "Nyad" med Annette Bening som orädd simmerska - inklusive maneterna - men i 1920-talsmiljö. Kolla in trailern nedan:
 
 
"Young Woman and the Sea" ska upp på amerikanska biodukar en sväng i maj, innan den släpps på Disney+.
| 12 april 2024 07:55 |