Film

Skribent

MovieZine

9 maj 2022 | 16:18

Trailerpremiär: Vår första titt på "Avatar: The Way of Water" är äntligen här

Den 14 december får vi återvända till den slående vackra planeten Pandora.
Tretton års väntan är snart över. I december får vi återvända till den slående vackra Pandora och låta James Cameron svepa med oss på nya äventyr. Efter några dagars exklusiva biovisningar har nu den första teaser-trailern för "Avatar: The Way of Water" landat online.
 
Se trailern här:
 
 
Förväntningarna på filmen är höga. Kanske orimligt höga? Första "Avatar" från 2009 är trots allt en väldigt unik succé, något så ovanligt som en originalfilm utan serietidningsförlaga eller annat, som blivit en massiv framgång på bio. Filmen är med sina intäkter på 2,8 miljarder dollar fortfarande den mest inkomstbringande genom alla tider. Bara "Avengers: Endgame" är i närheten, men där har å andra sidan tio års av MCU-filmer byggt upp hajpen. 
 
Kommer "Avatar: The Way of Water" lyckas dra in hälften så mycket som sin föregångare så är den redan en stor succé för Disney. Som julens stora biofilm har den alla förutsättningar - frågan är bara om publiken fortfarande är nyfikna på mer, eller om tretton års väntan har mattat av intresset. I vinter får vi veta. 
 
 
Vi vet iallafall redan nu att mer är på väg. "Avatar 3" är redan inspelad och planerad för premiär vintern 2024. Ytterligare två uppföljare är skrivna och ska släppas 2026 och 2028.
 
Hur är dina förväntningar på "Avatar: The Way of Water"? Berätta och tyck till om trailern nedan. 
| 9 maj 2022 16:18 |