Film

Skribent

MovieZine

12 januari 2018 | 17:15

Trailerpremiär: "Amatörer" är en hyllning till alla småstadsrebeller

Gabriela Pichler beskriver nya filmen som "ett stycke satir med bultande hjärta – och en knuten näve".
Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när en tysk lågpriskedja överväger att etablera sig på orten. Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen, och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men så föds en vågad idé; varför inte låta skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis...

Gabriela Pichler är tillbaka efter den uppmärksammade debuten med ”Äta sova dö”. Den här gången har hon skrivit manus tillsammans med Jonas Hassen Khemiri.

- Om bara ett enda videoklipp skulle definiera platsen du bor på, vilket skulle du välja? Jag ville låta den här historien ta sin början likt en storm i ett vattenglas. En nysning i mikrokosmos. En liten kommun vill göra en kommunfilm. Men även lilla Lafors är en del av den stora världen. Vare sig man vill eller ej, säger Gabriela Pichler.

- Med humor och spets vill jag berätta ett stycke satir med bultande hjärta – och en knuten näve. ”Amatörer” är en hyllning till alla som av proffsen fått höra att det inte är ”så man gör”. Till alla småstadsrebeller. Till de exkluderade och otämjbara.
 
Kolla in den första trailern här:
 
 
"Amatörer" visas på Göteborg Film Festival och får biopremiär i hela landet den 16 mars.
| 12 januari 2018 17:15 |