Klipp

Skribent

Viktor Jerner

27 juni 2016 | 18:00

Zombies & postapokalyps i "The Girl with all the Gifts"-trailern

Boken har hyllats, rollistan är fullspäckad med talanger och "Peaky Blinders"-regissören styr skutan. Det här kan bli riktigt bra.
Det här med att kalla zombies för allt annat än just zombies har blivit lite av en grej på sistone, med begrepp som "walkers", "biters", "infected", "risen" och liknande. Den trenden fortsätter med adaptionen av M. R. Careys bästsäljande bok "The Girl with all the Gifts" som kommer på bio i höst.

Boken och filmen utspelar sig nämligen i en dystopisk framtidsvärld där så kallade "hungries" har tagit över och sänkt civilisationen. Det enda hoppet för framtiden är ett gäng barn som trots att de har infekterats av viruset har lyckats behålla vanlig fysisk och psykisk funktion. Men på grund av deras ihållande hunger efter mänskligt kött behandlas de som fängslade försökskaniner.

Unga nykomlingen Sennia Nanua spelar flickan som titeln syftar på, och vid sin sida har hon skickliga skådespelare som Paddy Considine (smärtsamt underskattad), Gemma Arterton och Glenn Close. Regisserar gör Colm McCarthy som har imponerat stort med sitt arbete med den brittiska tv-serien "Peaky Blinders".

Konceptet känns onekligen något trött och överexponerat just nu, men trailern är onekligen väldigt lovande: 


Vad säger ni som har läst boken? Ser ni fram emot filmversionen? 
| 27 juni 2016 18:00 |