Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 juni 2022 | 12:00

Ed Harris: "Den fjärde säsongen är avsevärt lättare att hänga med i"

MovieZine snackar med Ed Harris om den nya säsongen av "Westworld", vars första längre trailer bekräftar att the Man in Black är tillbaka.
Den fjärde "Westworld"-säsongen är bara en dryg vecka bort. En säsong som enligt Ed Harris, som spelat en av seriens huvudroller ända sedan den första säsongen, kommer att vara avsevärt lättare att hänga med i. Åtminstone när det gäller vad hans karaktär får gå igenom den här gången.
 
Oavsett vad man tyckte om den tredje säsongen, som tycktes dela fansen i två olika läger - eftersom serien lät oss tittare följa med ut i världen utanför "Westworld"-parken. Ett beslut som vissa inte gillade. Men efter att själv ha fått förhandstitta på första halvan av den nya säsongen, så kan jag i alla fall avslöja att det beslutet får en riktigt intressant och spännande konsekvens nu under seriens fortsättning. 
 
MovieZine har fått snacka med ett helt gäng av skådespelarna ur den fjärde säsongen, intervjuer som vi kommer att dela med oss av både inför och under den fjärde säsongens gång. Här nedan kan du däremot redan nu ta del av början av vårt snack med Ed Harris... som verkar avsevärt mer nöjd med vad just hans karaktär fick göra nu i fortsättningen.
 
Ed Harris under den tredje säsongen av "Westworld".
 
Din karaktär får avsevärt mer att göra i den här säsongen. The Man in Black är tillbaka! Hur kändes det att dra på den gamla svarta kostymen igen?
 
- Ja! Det var verkligen skönt att få komma ut ur den där vita overallen som jag hade på mig mer eller mindre hela förra säsongen. Det var uppfriskande. Jag var faktiskt en aning frustrerad den första halvan av säsongen, för jag önskade att jag hade haft ännu mer saker att göra... på sätt och vis. Men den sista halvan är riktigt intressant. Det var superkul att få komma tillbaka i en mer aktiv roll, istället för att bara få sitta och ta emot skit.
 
Så hur är det för er skådespelare, behöver ni också sitta på Reddit och läsa för att förstå vad som egentligen händer i "Westworld"-säsongerna? 
 
- Nej, jag använder aldrig internet för sånt. Men jag menar... det finns en gräns vissa säsonger, när man mer eller mindre får ge upp. För man hänger helt enkelt inte riktigt med, utan man får fokusera på sin egen karaktär och vad den går igenom och vad som behöver göras i scen för scen. Jag måste ändå säga att det inte är helt lätt.
 
- Den tredje säsongen specifikt, för det var så många olika nivåer av verklighet... eller dimensioner av verkligheten. Alla kunde vara vem som helst, vilket var riktigt förvirrande för mig personligen. Den fjärde säsongen är avsevärt lättare att hänga med i, den är tydligare tycker jag.
 
Här kan du se den första längre trailern för den fjärde säsongen av "Westworld":
 
 
Den fjärde säsongen av "Westworld" får premiär på HBO Max den 26 juni. Den nya säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, som även fast den är "lättare" att hänga med i givetvis kommer att bjuda på en hel del spännande och (oftast) oväntade vändningar.
 

Läs också: 10 nya tv-serier vi ser fram emot i sommar

 
Kommer du att ge den nya säsongen av "Westworld" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 18 juni 2022 12:00 |