Serie

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2023 | 15:00

Är det här sommarens skönaste tv-serie - eller den mest brutala?

”Twisted Metal” utspelar sig i en postapokalyptisk värld som påminner om ”Mad Max” och ”The Last of Us” - men brutalt kul!
Jag har inte fäst mycket intresse vid ”Twisted Metal” hittills, men den här senaste trailern fångade mitt intresse. Anthony Mackie försöker att överleva i en postapokalyptisk värld, medan våldsamheter och sköna oneliners haglar från alla håll. Lite som om ”Mad Max” mötte ”The Last of Us” men med fler skjutglada typer… och som grädde på moset, en sadistisk clown.
 
Anthony Mackie spelar kurir som förlitar sig på sin snabba kärra när han fraktar paket mellan de avspärrade storstäderna. Ute i det fria härjar alla möjliga kriminella typer så det gäller att hålla sig vid liv, och hålla det glada humöret uppe, till varje pris.
 
 
”Twisted Metal” är baserad på en serie Playstation-spel, som nu blir högoktanig komediserie på Peacock. Är man det minsta bekant med idéskaparna Rhett Reese och Paul Wernicks tidigare verk så som ”Deadpool” och ”Zombieland” så vet man ungefär vad som väntar… det kommer förhoppningsvis bli fartfyllt, dumt och kul med glimten i ögat och plattan i mattan.
 
Men än så länge finns det inget svenskt premiärdatum för "Twisted Metal". Peacock är en av streamingtjänsterna som inte finns i Europa, och deras tidigare släpp har hamnat bland annat på HBO Max och SkyShowtime. Vi hoppas denna inte dröjer alltför länge.
 
"Twisted Metal" får amerikansk premiär 27 juli.
| 11 juli 2023 15:00 |