trailer

Skribent

MovieZine

3 september 2023 | 10:00

"Träskkungens dotter" som film med Daisy Ridley - snart på svenska biodukar

Karen Dionnes spänningsroman har adapterats och inom kort kan vi se "The Marsh King's Daughter" på svenska biografer.
Bokslukare har en ny thriller att se fram emot på bio. I oktober kommer "The Marsh King's Daughter" med Daisy Ridley. Trailern tyder på en laddad historia om hämnd och hemligheter med en stark och komplex kvinnlig huvudroll - kanske kan detta bli en lika stor succé som "Där kräftorna sjunger"?
 
Manuset till adaptionen är skrivet av Elle Smith och Mark L. Smith ("The Revenant") och handlar om Helena Petterier, som på ytan lever det perfekta livet med man och dotter. Men hon håller sitt förflutna hemligt, att hennes mamma blev kidnappad som tonåring och att hon är produkten av relationen mellan mamman och hennes förövare (Ben Mendelsohn).
 
En ny trailer från SF Studios avslöjar att filmen även är klar för svenska biodukar. Något premiärdatum har vi dock ännu inte.
 
 
Kul att veta: Alicia Vikander var en gång i tiden påtänkt för huvudrollen. Då skulle "The Marsh King's Daughter" regisseras av norske Morten Tyldum ("Silo"). Men båda lämnade det trögstartade projektet och Neil Burger ("Divergent", "Voyagers") tog över regin.
 
- "The Marsh King’s Daughter" är en av de mest hypnotiska thrillers man kan träffa på och påminner mycket om "The Girl With the Dragon Tattoo" och "Gone Girl", sade distributören SFX International inflr produktionen,
 
| 3 september 2023 10:00 |