Film

Skribent

Mats Karlsson

12 februari 2018 | 18:30

Alicia Vikander får huvudrollen i Morten Tyldums psykologiska thriller

En filmatisering av bästsäljaren "The Marsh King’s Daughter".
Det råder ingen brist på rollerbjudanden för den svenska skådespelerskan Alicia Vikander, hennes största utmaning är att plocka ut godbitarna ur filmkakan. Nu har Vikander fastnat för Morten Tyldums kommande thriller "The Marsh King’s Daughter", rapporterar Deadline.
 
Filmen baseras på Karen Dionnes bästsäljare som intog bokhandlarnas hyllor i somras. Manuset till adaptionen är skrivet av Elle Smith och Mark L. Smith ("The Revenant") och handlar om Helena Petterier (Alicia Vikander), som på ytan lever det perfekta livet med man och dotter. Men hon håller sitt förflutna hemligt, att hennes mamma blev kidnappad som tonåring och att hon är produkten av relationen mellan mamman och hennes kidnappare (Marsh King).
 
Den norske regissören Morten Tyldum har redan provat lyckan i Hollywood, med filmer som "The Imitation Game" och "Passengers". Med "The Marsh King’s Daughter" kommer Tyldum närma sig mer filmen som blev hans stora genombrott, "Huvudjägarna".
 
STX International som kommer att hålla i filmdistributionen säger så här om thrillern och regissören:
 
- "The Marsh King’s Daughter" är en av de mest hypnotiska thrillers man kan träffa på och påminner mycket om "The Girl With the Dragon Tattoo" och "Gone Girl". Vem kan vara bättre än Morten Tyldum att regissera den här psykologiska och fängslande historien, säger David Kosse, VD på STX International.
 
Alicia Vikander ser vi närmast i "Tomb Raider" som får biopremiär 16 mars.
 
Vad tror ni om den här filmen?
| 12 februari 2018 18:30 |