Film

Skribent

MovieZine

5 augusti 2019 | 15:10

Trailer: Jakten efter sanningen i "Quick"

Jonas Karlsson och Alba August går till botten med det komplicerade rättsfallet om Thomas Quick. Premiär 20 september.
Efter den korta teasern för "Quick" i april väljer nu Nordisk Film att släppa en betydligt längre trailer inför den kommande biopremiären. Kolla in den här.
 
 
"Quick" berättar den sanna historien om två grävande journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.
 
Filmen regisseras av Mikael Håfström ("1408" och "Escape Plan") efter manus av Erlend Loe ("Nord"). Journalisterna spelas av Jonas Karlsson och Alba August, medan David Dencik axlar rollen som Thomas Quick.
 
Om Thomas Quick: I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara. 
 
"Quick" når de svenska biograferna 20 september.
| 5 augusti 2019 15:10 |