Film

Skribent

MovieZine

30 april 2019 | 13:00

Första teaser-trailern till ”Quick”

Jonas Karlsson och Alba August söker sanningen om Thomas Quick i filmen om en av Sveriges största rättsskandaler. Biopremiär 20 september.
Nordisk Film har släppt en första teaser-trailer till Mikael Håfströms ”Quick”, historien om två grävande journalister som ensamma bestämmer sig för att ta sig an lögnerna som fällde Thomas Quick.

David Dencik (snart aktuell i ”Bond 25”) berättade nyligen för MovieZine om hur det var att axla en roll som så många har åsikter kring:
 
- Det har jag inte riktigt hunnit känna efter än. Eftersom jag satt med materialet i så många år innan vi började filma, flyter nästan alla delarna av produktionen ihop. Under själva filmandet var jag mer upptagen med att vi skulle få till berättelsen med rätt kronologisk följd och försöka återberätta allt så bra som möjligt, vilket givetvis är helt omöjligt att någonsin få till helt rätt. Särskilt med tanke på att det har gått över 30 år och det finns hundratals karaktärerer, mord som inte har ägt rum, rättegångar och terapi. Det hade med enkelhet gått att fylla ut fyra hela säsonger om man hade velat det.
 
 

Om ”Quick”

 
I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.

Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hisnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. ”Quick” är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga.
| 30 april 2019 13:00 |