Film

Skribent

Josefine Krischausky

3 januari 2023 | 06:00

Trailer: Ryska "The Challenge" har spelats in i yttre rymden

Filmen är den första i historien att spelas in på den internationella rymdstationen, men det är i nuläget oklart om den kommer att släppas utanför sitt hemland.
Förra hösten skrev vi om den ryska produktionen "The Challenge", som skulle bli den första spelfilmen i historien att filmas ute i rymden. Nu är dramat färdiginspelat, och den första trailern har släppts. 
 
I "The Challenge", som har regisserats av Klim Shipenko, blir en rysk kosmonaut i akut behov av hjärtkirurgi, medan han befinner sig ombord på den internationella rymdstationen. Hjärtpecialisten Zhenya, som har en treårig dotter att uppfostra vid sidan av sitt jobb, skickas dit för att utföra den utmanande operationen.
 
Även om rymdscenerna står i fokus, förväntas de endast utgöra mellan 30 och 40 minuter av filmens totala speltid. Förutom på ISS, har inspelningarna ägt rum i filmstudior och andra miljöer nere på Jorden. 
 
 
"The Challenge" är planerad att gå upp på ryska biografer i april. Än så länge finns det inga uppgifter om huruvida filmen kommer att få någon internationell premiär. 
| 3 januari 2023 06:00 |