Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 september 2021 | 18:30

Ryska "The Challenge" blir första långfilmen att spelas in i rymden

Tom Cruise och regissören Doug Liman verkar trots allt inte få skriva någon filmhistoria med sin kommande produktion av samma slag.
Som tidigare känt har Tom Cruise haft planer på att bli först med att spela in en långfilm i yttre rymden, genom ett påkostat samarbete med NASA och Elon Musk. Projektet var förväntat att skriva filmhistoria, men en annan produktion hinner nu före. 
 
En rysk film med titeln "The Challenge" kommer, om allt går som planerat, att filmas i rymden redan nästa månad, skriver Variety. Produktionsteamet gick tidigare i år en kurs om rymdresor, och inspelningen fick grönt ljus i veckan. 
 
Handlingen i "The Challenge" kommer att följa en rysk doktor, som med kort varsel skickas till den Internationella rymdstationen för att rädda livet på en kosmonaut. I huvudrollen syns Yulia Peresild, som blir den första skådespeleraren att resa till rymden. 
 
 
Produktionen är ett samarbete mellan den ryska rymdflygstyrelsen Roscosmos, tv-kanalen Channel One och filmstudion Yellow, Black and White. För regin står Klim Shipenko, sedan tidigare känd för komedin "Son of a Rich" (2019), Rysslands mest inkomstbringande film genom tiderna. 
 
Även om det måste kännas stort att hinna före Hollywood med att skriva denna del av filmhistorien, så menar Konstantin Ernst, VD för Channel One, att han inte ser det som en tävling.
 
- Vi hade nog föredragit att anlända till den internationella rymdstationen samtidigt som Tom Cruise. Då hade vi njutit av att spela in filmen tillsammans mycket mer. 
 
Regissören och huvudrollsinnehavaren är planerade att ge sig av den 5 oktober, för att sedan filma "The Challenge" under en 12 dagar lång resa. Uppskjutningen kommer sändas live hos Channel One, som även planerar att streama händelsen via sina digitala plattformar. 
| 19 september 2021 18:30 |