Serie

Skribent

Andreas Samuelson

6 juni 2022 | 14:00

Trailer-premiär för ”American Gigolo”-serien - Paul Schrader inte nöjd

Första titten på TV-rebooten av kultfilmen från 1980. Men originalets regissör har inte mycket gott att säga.
Förra veckan släppte Showtime trailern till den kommande TV-adaptionen av ”American Gigolo” (1980), Paul Schraders kultfilm med Richard Gere i huvudrollen som mordanklagade eskorten Julian Kay. I den nya serien, producerad av Jerry Bruckheimer, medverkar bland annat Jon Bernthal (i Geres roll), Gretchen Mol och Rosie O’Donnell.
 
Men är det någon som inte ser fram emot den så är det originalfilmens regissör, Schrader själv. Deadline rapporterar att den Oscarsnominerade filmskaparen och gamle Scorsese-författaren uttryckte sitt missnöje på Facebook.
 
Efter trailerns premiär har han tillfrågats om han på något sätt varit inblandad men förtydligade att så inte var fallet. Han berättade också att Paramount urpsrungligen erbjöd honom att filma historien på nytt.
 
- Jag svarade att det var en usel idé. Tiderna har ändrats, internetporr har omdefinierat manligt sexarbete, virus, etc. Jag kunde inte tänka mig Julian Kay arbetande på en möhippa.
 
Richard Gere i originalfilmen från 1980.
 
Men Paramount och Bruckheimer hade rätten att göra serien utan Schraders samtycke varpå han hade valen att få betalt och inte vara involverad, inte få betalt och inte vara involverad eller starta en dyr rättsprocess och inte vara involverad. Han valde det förstnämnda.
 
Han fortsatte med att skriva att han varken har intresse eller avsikt att se serien.
 
Se trailern här:
 
| 6 juni 2022 14:00 |