Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 mars 2018 | 18:15

Trailer: Nya thriller-serien "Requiem" bjuder på övernaturlig skräck

Är du redo för lite psykologisk, övernaturlig thrillerskräck i Wales?
Netflix bjuder oss på övernaturlig skräck nästa vecka på fredag - och nej, jag snackar inte om Drew Barrymores zombie-komedi "Santa Clarita Diet" (som har premiär samma dag). Utan om det nya Netflix/BBC-samarbetet; "Requiem" - vilket har resulterat i en psykologisk thrillerserie med stänk av gammal hederlig, övernaturlig, skräck.
 
Tv-serien i sex delar släpptes redan under februari i Storbritannien, men görs nu alltså tillgänglig i sin helhet på Netflix.
 
 
När Matildas (Lydia Wilson) mamma dör och lämnar efter sig en massa saker, antyder några av dem att hon kan ha haft något att göra med en liten flickas mystiska försvinnande (i Wales) 24 år tidigare. Matilda känner sig tvungen att gräva i sin mammas - och kanske även sitt eget - förflutna och beger sig därför till Wales.
 
 
Baserat på trailern här ovan hade hon nog gjort rätt i att låta det dolda förbli dolt. I Storbritannien har tittare hävdat att "Requiem" är den läskigaste BBC1 produktionen någonsin - om det är sant eller inte är väl däremot upp till varje tittare att avgöra själv.
 
Tidigare under mars släpptes även den fantastiska brittiska miniserien "Collateral" med Carey Mulligan, det återstår nu att se om "Requiem" blir nästa brittiska succé på Netflix. Premiären är satt till den 23 mars.
 
Kommer du att ge "Requiem" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 mars 2018 18:15 |