Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 oktober 2022 | 20:01

Trailer: Demoner försöker ta sig till jorden i stop motion-filmen "Wendell & Wild"

I nya filmen från Henry Selicks återförenas komikerduon Jordan Peele och Keegan-Michael Key från “Key and Peele” som demonbröder.
I slutet av oktober är det dags för Henry Selicks nya stop motion “Wendell & Wild” och inför premiären har Netflix släppt en trailer för den kommande filmen. Trots att många förknippar “Nightmare Before Christmas” med Tim Burton var Henry Sellick faktiskt filmens regissör, och efter den produktionen gjorde han även “James och jättepersikan” samt “Coraline”.
 
 
“Wendell & Wild” blir Selicks fjärde stop motion, och med sig på tåget har han komikern och numer skräckfilmsregissören Jordan Peele som producent. Filmen handlar om demonbröderna Wendell och Wild som tillsammans med en människoflicka försöker ta sig till jordelivet.
 
I titelrollerna som demonbröderna hör vi Peele själv och Keegan-Michael Key som tidigare skapat, producerat och medverkat i sketchserien “Key and Peele”. Filmen premiärvisades under filmfestivalen i Toronto och prisades för sina referenser till Selicks tidigare verk och blinkningar till olika sociopolitiska frågor.
 
Netflix släpper “Wendell & Wild” på sin streamingtjänst den 28 oktober.
| 10 oktober 2022 20:01 |