Serie

Skribent

Anders Eklöf

6 februari 2021 | 11:24

Trailer: Netflix-serien "Pacific Rim: The Black" visar upp robotaction

Stig in i cockpiten och gör dig redo för att kämpa mot gigantiska monster i Netflix "Pacific Rim: The Black".
För ungefär sju år sedan hade Guillermo del Toros robotfilm "Pacific Rim" premiär, som enligt mig var en riktigt häftig hyllnad till de gamla klassiska japanska monsterfilmerna som "Godzilla" eller "Ultraman".
 
Filmen handlar om att mänskligheten måste förena sig mot de monstruösa "kaijus" som stiger från havets botten och hotar planetens överlevnad, genom att bygga enorma stridsrobotar. 
 
Några år senare kom den inte lika väl mottagna "Pacific Rim: Uprising" (3 av 3 i betyg), som gjordes av "Spartacus"-regissören Steven S. DeKnight. 
 
 
Snart har en tecknad tv-serie premiär på Netflix, kallad "Pacific Rim: The Black", som utspelar sig några år efter händelserna i de föregående filmerna. 
 
 
"Pacific Rim: The Black" utspelar sig en tid efter att de gigantiska robotarna byggdes för att bekämpa monstren som steg upp från havsbotten. Handlingen tar sin början när Australien blir invaderat av "kaijus", så att hela kontinenten evakueras.
 
Här möter vi syskonen Taylor och Hayley, som blir kvar för att leta efter sina försvunna föräldrar, samtidigt som de hittar en övergiven stridsrobot de måste använda för att överleva. 
 
Serien produceras av Legendary Television av Craig Kyle ("Thor: Ragnarök") och Greg Johnson ("X-Men: Evolution" och animeras av Polygon Pictures som ligger bakom Netflix animerade "Godzilla"-filmer. 
 
Även om jag inte är något större fan av den här blandningen av 3D-teknik och japansk anime, så ser den ut att kunna leverera en ganska spännande premiss och häftiga monster mot robot-fajter. 
 
"Pacific Rim: The Black" har premiär på Netflix den 4 mars. 
 
Vad tycker du om "Pacific Rim"-serien? Kommer du titta på den här? 
| 6 februari 2021 11:24 |