Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 april 2017 | 20:00

Guillermo del Toro berättar varför han inte regisserade "Pacific Rim: Uprising"

Och varför han valde Steven S. DeKnight som sin ersättare.
Det finns nog få regissörer i Hollywood som har fler projekt på gång simultant än den gode Guillermo del Toro. Den arbetsvillige mexikanen har i egenskap av manusförfattare, producent, och såklart regissör, ständigt ett gäng projekt igång vilket ibland kan sätta käppar i hjulet för hans planer.
 
Under en intervju med Collider fick del Toro frågan varför han exempelvis inte regisserade uppföljaren till hans "Pacific Rim":
 
- Tajmingen började suga. Jag hade den här lilla filmen som jag också ville göra väldigt, väldigt gärna, "The Shape of Water". Vid ett tillfälle handlade det om att välja mellan "Justice League Dark" och "Pacific Rim", och då sa jag: "Vi kör på "Pacific Rim"". Och då är sanningen att de sa: "Vi måste skjuta upp den", därför att Legendary var på väg att säljas till ett kinesiskt företag. De sa: "Vi måste vänta i nio månader", och jag sa: "Jag tänker inte vänta i nio månader. Jag kommer att göra en film." Så drog jag och filmade "The Shape of Water" istället och vi valde Steven DeKnight som ersättare för mig.
 
Steven DeKnight var tidigare känd som showrunner för serierna "Daredevil" och "Spartacus", och del Toro beskrev varför de valde just honom för att axla det stora projektet som är "Pacific Rim: Uprising":
 
- Det var ett grymt val. Jag älskar honom, och jag älskar det han gör, jag tycker att han är briljant. Han gör sin egen grej av filmen. Jag står inte bakom hans axel och frågar: "Vad gör du? Vad gör du?" Han gör saker annorlunda gentemot vad jag hade gjort, och jag gillar det. När jag producerar filmer så försöker jag producera som jag själv hade velat bli producerad. Jag säger: "Om du behöver mig så kommer jag finnas på plats 100% av tiden, och om du inte behöver mig så kommer jag inte vara där alls. Du visar mig vad du har och sen kan vi börja interagera."
 
"Pacific Rim: Uprising" får premiär den 23:e februari nästa år.
 
| 6 april 2017 20:00 |