Serie

Skribent

MovieZine

28 april 2023 | 09:15

Svart humor blandas med skräck i Viaplay-serien "Ingen ängel"

En tonårstjej blir seriemördare i den skruvade svenska miniserien skapad av EliSophie Andrée. Streamingpremiär 11 maj.
Svart humor blandat med skräck, inpackad i ett glittrigt rosa fodral. Så beskrivs den nya svenska miniserien "Ingen ängel" skapad av EliSophie Andrée.
 
Angelina (Yussra El Abdouni) är som vilken sjuttonårig tjej som helst. Hon festar, smygröker, umgås med sin bästa vän Fanny (Felicia Sjöström Nilsson) och hänger med tråkiga killar för att få tiden att gå. Ett pyttelitet problem bara; Angelina är en seriemördare. Även om hon försöker låta bli.
 
Nu släpps den officiella trailern till serien som får premiär i maj.
 
 
I ensemblen syns bland andra Yussra El Abdouni ("Kalifat", "Snabba Cash"), Bahar Pars ("En man som heter Ove"), Rachel Mohlin ("Kvarteret Skatan") och Edvard Olsson ("Eagles").
 
– Det var plättlätt att tacka ja till en serie med så underbart skruvad humor, högt tempo och därtill ett team bakom och framför kameran som gav allt för att skapa den serie vi nu alla är så stolta att äntligen få visa för publiken, säger Rachel Mohlin.
 
 

EliSophie Andrée vann Viaplays pitch-tävling

 
Skaparen EliSophie Andrée som tidigare har skrivit för MovieZine vann Viaplay Talent Awards, ett skandinaviskt initiativ som stöttar nya kreativa talanger och främjar nordiskt berättande inom hållbarhet. Nu får publiken se resultatet av den svenska produktionen.
 
– Som skapare till serien ser jag väldigt mycket fram emot att den nu äntligen ska släppas. Nu har jag ju inga barn men jag kan väl misstänka att det kanske är så här det känns att bli förälder. Jag hoppas publiken kommer ta till sig det rosa och blodiga till sina hjärtan. Och framför allt att de kommer ta till sig Angelina. Tidigare var hon bara min, nu tillhör hon tittarna också, säger EliSophie André.
 
"Ingen ängel" har premiär 11 maj och visas i fyra delar på Viaplay.
| 28 april 2023 09:15 |