Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 oktober 2021 | 15:55

Trailer: Hela maffiaserien "Kin" släpps på Viaplay i november

Aidan Gillen, Charlie Cox och Ciarán Hinds axlar huvudrollerna i Viaplays irländska maffiadrama-satsning "Kin".
Det är inte direkt varje dag som svenska streamingtjänster står bakom irländska maffia-serier, särskilt inte med skådespelare som Aidan Gillen ("Game of Thrones"), Charlie Cox ("Daredevil") och Ciarán Hinds ("The Terror") i rolllistan. Men i den kommande samproduktionen, som nyligen även släppts på AMC+ med ett gäng goda recensioner som följd, kommer vi alltså få dyka ned i ett klassiskt maffiadrama. 
 
"Kin" handlar om familjen Kinsella, en av Dublins lokala klaner, som plötsligt dras in i ett bråk om narkotikarevir med den mäktiga Cunningham-kartellen. Konflikten urartar däremot snart i ett fullskaligt krig, som hotar att krossa hela Kinsellaklanen. Gillen spelar pappan Frank Kinsella och Cox axlar rollen som hans lättuppretade son.
 
Men alla som har sett "Game of Thrones" vet givetvis att man aldrig bör underskatta någon av Gillens karaktärer, även fast han på pappret ser ut att vara helt körd. I trailern får jag nämligen lite "Littlfinger"-vibbar, så det återstår trots allt att se om familjen Kinsella kan lyckas vända på bråket till sin fördel i slutändan.
 
 
Personligen måste jag ändå säga att det är faktiskt riktigt roligt att se hur Viaplay fortsätter att satsa på internationella produktioner. Det finns givetvis en ganska tydlig förklaring till varför det kommer att dyka upp allt fler titlar av internationellt slag framöver, de kommer nämligen sannolikt att behövas när tjänsten ska lanseras även i USA senare i år - och ett gäng andra länder i Europa under 2022. 
 
Hela den första säsongen av "Kin" släpps på Viaplay den 7 november. Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 

Läs också: Så blir Viaplays nya streamingpaket för sportälskare

 
Kommer du att ge "Kin" en chans på Viaplay i november? Kommentera gärna nedan!
| 28 oktober 2021 15:55 |