Skribent

MovieZine

28 oktober 2021 | 10:00

Så blir Viaplays nya streamingpaket för sportälskare

Den 1 november lanseras Viaplay Medium: "stora idrottsögonblick samt film och serier i världsklass".
MovieZine tipsar om erbjudanden och rabatter hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller annonslänkar.
 
Snart växande streamingföretaget Nordic Entertainment Group (NENT Group) lanserar i november ett helt nytt paket – Viaplay Medium, med stora idrottsögonblick samt film och serier i världsklass.

- Med Viaplay Medium kommer fler kunder kunna ta del av vårt fantastiska sport- och underhållningserbjudande, säger Joakim Friberg, kommersiell chef Viaplay.
 

Viaplay Medium - premiär 1 november

 
Viaplay Medium innehåller en stor del av NENT Groups sporträttigheter, inte minst världscupen i längdskidåkning med våra blågula längdskidåkningshjältar Frida Karlsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla som på Viaplay blir möjliga att följa utan reklam och med reprismöjligheter för varje tävling upp till 48 timmar.

I NENT Groups FIS-rättigheter (internationella skidförbundet) ingår även världscupen i alpint, snowboard, freestyle, freeskiing, backhoppning och nordisk kombination.
 
 

Fotbollslandslaget gör entré

 
I kategorin folkkära landslag räknas bland annat Tre Kronor och handbollslandslagen. Först ut på Viaplay är damernas handbolls-VM i december följt av JVM i ishockey under jul- och nyårshelgerna. I januari är det handbollsherrarnas tur att slåss om EM-medaljer och i maj släpps pucken i ishockey-VM i Finland.

Men inte nog med det. 2022 är även året då Alexander Isak, Victor Nilsson Lindelöf och herrarnas fotbollslandslag gör sin entré på Viaplay, då NENT Group säkrat rättigheterna till UEFA Nations League samt VM- och EM-kvalen till och med 2028.

Fotbollsfansen erbjuds även alla matcher från tyska Bundesliga, europeiska klubbmästerskapen UEFA Europa- och Conference League. Det finns något för alla idrottssmaker på Viaplay Medium som European- och LPGA-Tour i golf, IndyCar, UFC, NFL och mycket annat.

– Sporten har en mycket central roll i Viaplays erbjudande och uppskattas av många. Genom att skapa ett nytt Mediumpaket kan vi nå ut till fler användare med våra enastående produktioner, säger Joakim Friberg.
 
 

Få tre månader till rabattpris

 
I paketet ingår även Viaplays stora utbud av filmer och originalserier, dokumentärer och barninnehåll.

För den som älskar nordiska kvalitetsserier finns bland annat thrillern "Furia", danska "Förhöret" med Pernilla August, Henrik Schyfferts "Zebrarummet" och båda säsongerna av Leif GW Perssons "Det som göms i snö", som har utsetts till höstens bästa krimserie av recensenter. Rykande färska internationella Viaplay Originals är bland andra "The Box", "Kin", "Close to me" och den hyllade young adult-serien "Threesome".

Viaplay Mediums ordinarie pris blir 329 kronor/månaden, men tittare som tecknar abonnemang under perioden 1 november till 10 januari får Viaplay-paketet för kraftigt reducerade 129 kronor/månaden de tre första månaderna.
 
| 28 oktober 2021 10:00 |