Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 januari 2018 | 10:45

Trailer: Grym postapokalyptisk sci-fi i nya Netflixserien "The Rain"

Den första danska Netflixserien "The Rain" har äntligen släppt en första teasertrailer - som lovar väldigt gott.
"The Rain" är den första danska Netflix Original-serien. Fram tills nu har väldigt lite varit känt kring produktionen, mer än att premiären varit satt till någon gång under 2018. 
 
Tidigare under dagen idag släpptes äntligen de första rörliga bilderna, och en stillbild (se nedan), från den kommande danskserien. Vi visste ju redan att Danmark var grymma på filmfronten, men frågan är om de nu inte kommer att försöka erövra även tv-marknaden med sin kommande postapokalyptiska sci-fi-skapelse.
 
 
Netflix beskriver själva premissen för sin nya originalserie i ett pressmeddelande såhär:
 
"Sex år efter att ett brutalt virus som spridits med regnet kom att utplåna nästan alla människor i Skandinavien, kommer två danska syskon ut från säkerheten i sin bunker och möts av en värld utan civilisation. Snart blir de en del av en grupp unga överlevande och tillsammans ger de sig ut på ett farligt uppdrag genom ett övergivet Skandinavien för att leta efter livstecken. I kampen för överlevnad upptäcker de även att kärlek, svartsjuka och många av de problem som de trodde att de hade lämnat efter sig, fortfarande existerar i en post-apokalyptisk värld." 
 
 
I rollerna framför kameran får vi bland andra se; Alba August ("Reliance", "Jordskott" och "Unga Astrid"), Mikkel Boe Følsgaard ("A Royal Affair", "The Legacy"), Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic, Sonny Lindberg, Jessica Dinnage, Lukas Løkken och Johannes Kuhnke ("Turist").
 
Det är fortfarande oklart när den första säsongen av "The Rain" kommer att dyka upp hos Netflix, förutom att det kommer att ske någon gång under våren. Med tanke på att vi nu fått ta del av en första teasertrailer och en bild från serien, dröjer det förhoppningsvis inte länge till innan vi får ett premiärdatum.
 
Vad tycker du om teasertrailern - blir du peppad på den första danska originalserien hos Netflix? Kommentera gärna nedan!
| 29 januari 2018 10:45 |