Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 september 2023 | 11:30

Ny Godzilla-film utlovar massiv förödelse i 1940-talets Japan - se trailern här!

Det ikoniska filmmonstret skapar kaos i efterkrigstidens Japan i kommande storfilmen ”Godzilla: Minus One”. Premiär i vinter.
En ny Godzilla-film närmar sig med tunga steg. I höst blir det japansk premiär för ”Godzilla: Minus One”, den senaste monsterrullen från studion Toho. De har pumpat ut såna sedan 1954, och senast 2016 fick vi ”Godzilla - Återkomsten”.
 
 
Den nya filmen gör saker och ting lite annorlunda. Istället för att utspela sig i nutid förflyttas handlingen, och jätteödlan, till efterkrigstidens Japan. Det är slutet på 1940-talet, det japanska folket har överlevt förödande attacker och ”förlorat allt”, enligt den nya trailern. Men fighten är inte över, och inga byggnader eller fordon står säkra när Godzilla omvandlar städerna till sin lekplats.
 
Se den nysläppta trailern här:
 
 
Alla kaiju-fans kommer få sin hunger minst sagt mättad framöver: i Hollywood jobbas det flitigt på två kommande projekt. En uppföljare till "Godzilla vs Kong" kommer i april 2024, och Apple TV+ släpper snart sin Godzilla-serie "Monarch: Legacy of Monsters".

”Godzilla: Minus One” får sin världspremiär på Tokyos filmfestival i november och går upp på vanliga biografer i Japan 1 december. Håll utkik här i Sverige under 2024!
| 4 september 2023 11:30 |